Elfogyasztottuk a nemzet kenyerét. Szent István napjára elkészült a Szolnok Televízió kezdeményezése nyomán a Nemzet kenyere Az óriáskenyér alföldi lisztből, a híres sepsiszentgyörgyi Diószegi pékségben készül. A több mint 5o kilogrammos kenyér szinte harminc perc alatt fogyott el az ünnepre kitelepült stáb sátránál.
Az óriáskenyér alföldi lisztből készült. Hamisítatlan magyar búzából őrölték a lisztet finomra a jászberényi Szatmári Malomban.Innen szállították Sepsiszentgyörgyre, ahol jövetelünket és szándékunkat örömmel fogadta a rekordkenyér készítője, Diószegi László pékmester is. A sepsiszentgyörgyi Diószegi pékség krumplival készült kenyere a legnagyobb egybensütött, cipóformájú kenyér a világon. Ám a pékségben nemcsak egy, hanem kettő kenyér is készült .A másik ott maradt Háromszék fővárosában, a két kenyeret egy időben szentelték meg. Az elöljárók ünnepélyesen meg is szegték azt.