Háromszék székvárosában sütik – a Szolnok Televízió ígéretéhez hűen – a Nemzet kenyerét. Az óriáskenyér a híres Diószegi pékségben készül, melyet bárki megkóstolhat, aki augusztus 20-án ellátogat a Szolnok Televízió sátrához. A kezdeményezés célja elsősorban a nemzeti egység erősítése.
Hamisítatlan magyar búzából őrölték a lisztet finomra a jászberényi Szatmári Malomban. A liszteszsák is kifejezetten erre a célra készült. Ez a liszt lesz a Nemzet kenyerének egyik alapanyaga. A Szolnok Televízió, ahogy ígérte a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékséggel együttműködve megsüti a szenzációs méretű, több mint 50 kilós rekordkenyeret. Ha minden sikerül, a kenyér elnyerheti a “a világ legnagyobb székely házikenyere„ címet is. A kenyér a magyarság összetartozásának, a nemzet egységének jelképe lesz és két példányban készül. Szolnokon és Sepsiszentgyörgyön is azonos időpontban megszentelik a kenyeret, a város vezetői pedig megszegik.A Szolnok Televízió stábja már el is indult Háromszék székvárosába, ahol pénteken Diószegi László pékmester meg is süti a pityókás – vagyis krumpli felhasználásával készült – kenyeret, mely szombat reggel érkezik Szolnokra. A kenyeret bárki megkóstolhatja majd, a Szolnok Tv sátránál -a Szigligeti szobornál- ugyanis mindenki emlékszalvétán kap egy szeletet a Nemzet kenyeréből.