Idén is jó volt a termés – jó lesz a pálinka is

Jó volt az idei gyümölcstermés, kiváltképpen a kajszibarack hozta a legjopbb minőséget. A Szicsek Pálinkafőzdében ebből készül az egyik legnépszerűbb pálinka, de sokan viszik a birset is, csakúgy, mint az összes többit. A tiszaföldvári vállalkozás pár év múlva, még több pálinkát készít majd, ugyanis, ha midnen jól megy nemsokára megkezdik egy új üzemcsarnok építését.

Amiből lekvért lehet főzni abból pálinkát is – állítja a székely közmondás. Itt Tiszaföldváron a Szicsek Pálinkafőzdében pedig van miből főzni a minsőgéi nedüt. Az idei év jó minőségő és igen bő termést hozott kajszibarackból – a nyári melegnek közsönhetően pedig a gyümölcs cukorszázaléka is tökéletes. A főzde egyébként már megvásárolta az összes használt gyümölcsöt, a faepertől a korai szilváig. Nagyjából 1200 tonnának megfelelő gyümölcsalapot. „Nem pálinka literben mondom, hanem alkohol literben, ami 100 fokos litermennyiséget jelent, egy ilyen 30-50.000 alkohol liter között lesz. Azért nem tudjuk még a végszámot, mert attól függ, hogy a késő őszi gyümölcsökből milyen mennyiséget sikerül bevásárolnunk.„ – mondta Szicsek János. A birspálinka a legnépszerűbb, de a kajszit sem vetik meg a pálinkafogyasztók. A Szicsek féle tömény italt 1600 helyen forgalmazzák hazánkban, elsősorban szállodákban és éttermekben, de már a határon túl, úgymint Oroszországban, Kanadában és Írországban is ismert a Szicsek pálinka. A főzde pedig folyamatosan fejlődik. Ma fejezték be az új eszközök összeszerelését, a következő lépcsőfok pedig egy új üzemcsarnok építése.

Előző Bajban a lelkisegély szolgálatok
Következő Az anyatej az élet itala

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás