A hét végéig még a cseresznye, utána viszont már a meggy az úr. Jó szezont zárnak Nagykörűben. A felvásárlók azonban gondban vannak, egyre több ugyanis a „fa alól vásárló„ kereskedő.
Minden a cseresznyéről szól a napokban Nagykörűben. Szinte nincs is olyan, akinek legalább pár gyümölcsfája ne lenne. A településre vezető út mentén fekvő keskeny parcellákon reggeltől estig serénykednek a helybeliek, akik közül sokaknak az ebből befolyó pénz a legfontosabb bevételi forrás ilyenkor. A felvásárló 120- és 300 forint közt veszi át a gyümölcs kilóját attól függően, hogy gyengébb- csupán konzervipari felhasználásra alkalmas, vagy minőségi- tehát közvetlen fogyasztásra is megfelelő a cseresznye. A nagy tételben vásárló lengyel és román kereskedők sietnek a berakodással, hiszen az érett gyümölcs gyorsan romlik. A felvásárló a jó termés ellenére sem elégedett. Egyre több kereskedő kerüli ugyanis ki a minőségi garanciát is nyújtó nagybani telepeket és közvetlenül a fa alól vásárolják meg a cseresznyét, ami így ömlesztve, osztályozás nélkül hagyja el az országot. A szezon egyébként a hét végéig tart. Az érett cseresznye hűvös helyen két napig bírja minőségromlás nélkül. A szárral szedett gyümölcs a legmegbízhatóbb. Ha a nyárelő kedvelt ízét későbbre szerenénk tartalékolni, nyugodtan fagyasszuk le. A cseresznye jól bírja a mélyhűtést, de csakis kimagozva.