Jászapátiban gyártják a legjobb magyar tejfölt. Legalábbis a Magyar Gasztronómiai Egyesület tesztje ezt bizonyítja. A cég a szakmai elismeréstől azt várja, hogy a fogyasztók a hazai termékeket keresik a külhoni helyett.
A hazai egy főre eső tejfogyasztás fele külföldről érkezik, azaz minden második tej, sajt, vaj Franciaországból, Lengyelországból, Szlovákiából kerül az üzletek polcaira. A Gasztronómiai Egyesület a maga eszközeivel ezen is szeretne változtatni a hazai tejtermékek népszerűsítésével. Vaktesztet végeztetett el, amely alapján a zsűri a Jásztej tejfölét találta a legjobbnak a vizsgált tizennégy termék közül. A kiváló minőségű alapanyagokból készült kiváló termékek sem tudják ellensúlyozni a silányabb minőségű tejfélék dömpingárát. A piaci igényeknek való folyamatos megfelelés mellett technológiai fejlesztéseket is eszközölni kell. Miután a vásárlók az egyszerűbb csomagolású termékeket keresik, a Jásztej is alkalmazkodott. Harmadik éve gyártják a kupakos tejet, a berendezést a vidékfejlesztési minisztérium pályázatán nyert pénzből vették. Óránként kétezer hétszáz dobozt tölt meg a berendezés. A vásárlási szokások ha lassanként is, de változnak. A magyar fogyasztó egyre gyakrabban vesz magyar terméket. Ám ahhoz, hogy ez mindennapi gyakorlattá váljon öt- tíz év kell.