Szolnokon rendezik az idei országos halfőző versenyt. A szakmai és gasztronómiai eseményen az ország összes haltermelő cége részt vesz. A Tiszaligetbe kilátogatók- ha időben érkeznek, kóstolót is kapnak a 800 literes bográcsban készülő tiszai halászléből.
A Tiszavirág híd ligeti hídfőjénél rendezik be a főzők utcáját szombaton. Gödöllő után Szolnok veszi át a stafétát – a „Tisza Fővárosában„ találkoznak az ország haltermelői, akik szeretnék bebizonyítani- maguk is remek szakácsok.
A főzőversenyen 48 csapat méri össze tudását. A fő produkció azonban a tiszai halászlé lesz, amiből a megszokottnál némileg több készül majd.
A házigazda szerepét Szolnokon a Halász Kft. és a Tiszahelker Kft. vállalta magára. A megmérettetésre 120 kiló halszelettel, 100 kiló sűrítménnyel és 30 kilogramm további hal- alapanyaggal készülnek. Az esemény az érdeklődőket okkal hangolhatja a soron következő Tisza Hal Napjára, amit idén is megrendeznek a megyeszékhelyen.
A mezőny erős lesz mondja a szervező. A Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület- hasznosítók Szövetségének versenyén Zalától- a Nyírségig mindenki lehetőséget kap arra, hogy bebizonyítsa nem csak megtermelni képes a halat-, de annak elkészítéséhez is ért.