Komáromban jártunk

Megkezdődtek az előkészületek. Idén is Szolnokon sül ki a Kárpát- medence kenyere. A 250 kilogrammosra tervezett óriást ismét határon túli magyar pékmesterek készítik el. Stábunk hétfőn Révkomáromban járt.

Földes István pékmester ismerősként fogadta stábunkat. Tavaly és tavaly előtt már jártunk nála, ő pedig Szolnokon, ahol aktív részese volt a nagy projektnek. Családi péksége Révkomáromban idén is megsüti az ikercipókat a helyieknek- … úgy gondoltuk az alapanyagból nem hiányozhat a hazai búzából őrölt liszt sem.Tavaly Révkomárom főterén is kiosztották a Kárpát- medence Kenyerének egy- egy szeletét. Az akcióban a helyi egyházközösség is aktív szerepet vállalt. A kenyér- csakúgy mint tavaly- idén is szimbolikus helyekről összeválogatott alapanyagokból készül. A tésztába szánt burgonya a határ szlovák oldaláról- egykori magyar területről származik, melyet a helyi piacon szereztünk be.A Szolnokról indult kezdeményezést Révkomárom önkormányzata is támogatja. A megújult városvezetés szerint a kenyérünnep méltó része lesz az idén 750 éves város jubileumi programsorozatának. Földes István pékmester már szabaddá tette magát augusztus huszadikára. Amíg ő Szolnokon lesz- fia veszi át a stafétát. A léc idén magasabbra kerül! A művésztelepen álló kemencébe ezúttal 250 kilogrammos kenyér sül majd.

Előző Kolozsváron is a kenyérről szól minden
Következő Nem tesz jót a hőség a kukoricának

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás