X. Pelikán kupa

Tizedik alkalommal rendezték meg hétvégén a Pelikán Kupát. A gasztronómiai megmérettetésen a helyi értékek mellett a tavaszi és nemzetközi trendek tükrében értékelte a műveket a zsűri. Az eseményt idén először a JNSZ Megyei Iparkamara szervezte.

Ezekre a halakra nem lesz gondjuk gazdájuknak. Csak egészen közelről szemlélve észrevehető, hogy nem élő pikkelyesek úszkálnak az akváriumban, zöldségekből és gyümölcsökből készültek. A X. Pelikán kupán igazi műalkotásokkal találkozhattak az érdeklődők. Osztrovszki Ildikó Szent István király koronázásához kapcsolódó remekeit a zsűri is elismerte. A rangos megmérettetésre több mint tucatnyi kategóriában vártak jelentkezőket szakács-, cukrász- és felszolgálótanulók személyében. A Pelikán kupát idén először a JNSZ Megyei Iparkamara szervezte. Az eseményen részt vett Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár is, aki azt mondta: a hazai turizmus fellendítésében kiemelt szerepet játszik a híres magyar gasztronómia. A pályamunkákat a legjobb magyar szakácsokból, cukrászokból és felszolgáló mesterekből álló zsűri értékelte. Az elvárások magasak voltak, az értékelésnél az aktuális nemzetközi trendeket és számos egyéb szempontot is figyelembe vettek. Erdős Hanna többszörös olimpia és világbajnok mestercukrász kiállítóként és zsűritagként vett részt a kupán. Az eseményt szakmai előadások, gasztronómiai kiállítók, ételkóstolók színesítették. A verseny nem titkolt célja a tapasztalatcsere volt és az, hogy a feltörekvő ifjúság megmutathassa magát a szakma vezető szakembereinek.

Előző Speedmarathon – sebességellenőrzés lesz
Következő Légszennyezettség Szolnokon

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás