Művésztelepi disznótor

Vágás, darabolás, fűrészelés a Művésztelepen. A szobrászok és festők rendhagyó módon egy 150 kilós húsmalac anatómiáját tanulmányozták szombaton, melynek végül minden porcikáját megették.

Vércseppek jelzik a Művésztelep padlóján a szombati programot. Egy disznó feldolgozása volt a festő- és szobrászművészek feladata. Minden precízen, pontosan a terv és beosztás szerint. Itt pedig már az íncsiklandó sült hagymás vért kínálják a vendégeknek. Mert minden disznó megérdemli, hogy egyszer egy évben bevigyék a házba.
Délelőtt már javában fűrészeltek, daraboltak a művészek .
Koszta József világhírű festő szokásából lett hagyomány Szolnokon is. Õ ugyanis bárhol járt, minden évben vágott malacot.
Nem áll távol sem a szobrászoktól , sem a festőművészektől a feldolgozás folyamata.
Férfierő, éles szerszám és jókedv. Az eredmény pedig csodálatos látvány és illat.
A töpörtő mellett gőzölög a forralt bor és a savanyú káposzta is várja, hogy a feldarabolt hússal toros káposztává érjen össze az üstben. A hagyományos művésztelepi disznótor idén is nagy sikert aratott.

Előző Kupagyőztes a Szolnoki Olaj
Következő Arany János úti fasor cseréje

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás